Terveys alkaa ravinnosta – terveellistä ravintoa saa HellaHuoneelta
Teksti ja kuva: Janne Rauhala
Asiantuntijakeskus BEPOPin kauppakäytävällä sijaitsevan Lounasravintola HellaHuoneen Marko Lindforsin mukaan korona-aikana ravinnon merkitys ja vaikutus terveyteen korostuu. Ruoka menee helposti yksipuoliseksi. Ihmisillä, erityisesti iäkkäämmillä, jääkaapissa saattaa olla pelkkiä eineksiä. Mikroaaltouunin avustuksella kaikkoavat loputkin ravintoarvot. Kun ruoka menee yksipuoliseksi, seuraa väsymistä ja haluttomuutta. Ruoansulatuksen toiminta alkaa tässä vaiheessa usein reistailemaan. Ruoan tulee olla tuoretta, terveellistä sekä monipuolista sisältäen kuitua, hedelmiä, vihanneksia ja puhtaita raaka-aineita – ei pelkästään hiilihydraatteja. Mitä enemmän lautasella on väriä sen parempi.
Marko kannustaa syömään monta kertaa päivässä. Päivärytmiin olisi hyvä sisällyttää kolme pääruokaa maltillisin annoksin ja lisäksi välipalat. Omassa lähipiirissä olevat iäkkäämmät ihmiset saattavat syödä vain kerran päivässä ja makoilevat muun ajan. Kaikkien tulisi pitää huolta läheisistä ja tarkkailla heidän ruokailurytmejään sekä ruoan laatua.
Laadukkaan ja monipuolisen ruoan lisäksi ihmisen terveyteen vaikuttavat aktiivinen liikkuminen ja hyvät yöunet. Liikkumisen ja nukkumisen jokainen hoitaa omatoimisesti, mutta terveellistä ruokaa tarjoillaan paikan päällä Lounasravintola HellaHuoneella. Tuoreita ja herkullisia ruoka-annoksia myydään myös mukaan. Esimerkiksi etätyötä tekevät voivat tehdä töiden lomassa pienen kävelylenkin HellaHuonelle ja noutaa virkistävän ruoan.
Tutustu asiantuntijaan ja lounaslistaan täältä.