Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

SuomiAreenassa järjestetään 170 tilaisuutta

Suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta puhuttavat Suomen merkittävimmässä keskustelutapahtumassa tänä kesänä.

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena pidetään (11.–15.7.2016) yhdettätoista kertaa. SuomiAreenan teemoja ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Maanantaista perjantaihin kestävässä tapahtumassa järjestetään 170 tilaisuutta, joihin osallistuu noin 850 vaikuttajaa poliitikoista kulttuuritoimijoihin ja yritysjohtajista taiteilijoihin.

Tapahtuma kerää Suomen eturivin vaikuttajat Poriin heinäkuussa. Ministereistä lähes kaikki, mukaan lukien pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Timo Soini, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sekä työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, ovat tulossa SuomiAreenaan. Puoluepäivillä maanantaista torstaihin kaksi puoluetta päivässä järjestää Purje-lavalla mielenkiintoista ohjelmaa.

– SuomiAreenaan osallistuu kaikkiaan noin 850 keskustelijaa, joukossa muun muassa Tarja Halonen, Risto Siilasmaa, Maija Vilkkumaa, Matti Alahuhta, Jan Vapaavuori ja Harry ”Hjallis” Harkimo. Lisäksi meillä on ensimmäistä kertaa SuomiAreenassa yllätysvieras, joka julkistetaan vasta SuomiAreena-viikon maanantaina. Tunnettua ja ristiriitaista vierasta haastattelee Tuomas Enbuske, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä.

Työn tulevaisuus on teemana äärimmäisen ajankohtainen. Iso osa järjestäjistä halusi järjestää keskustelun juuri siitä aiheesta.

– Kokosimme nämä tahot yhteen ja päätimme tehdä yhdessä kolmen keskustelun sarjan työn tulevaisuudesta. Kaikissa keskusteluissa on oma näkökulmansa: maanantaina työn digitalisoituminen, keskiviikkona tulevaisuuden johtaminen ja perjantaina villimpi visio työn tulevaisuudesta, sanoo Haavisto.

– Kansalaisjärjestöt ovat mukana herättelemässä keskustelua siitä, kenellä ylipäätään on oikeus tehdä töitä suomalaisessa yhteiskunnassa. Yksi mielenkiintoinen poiminta pääyhteistyökumppanimme Sosten järjestöjen tilaisuuksista on Väestöliiton tilaisuus, jossa Diili-ohjelma tehdään uudella kaavalla. Hjalliksen johdolla pisteitä ja potkuja jaetaan työntekijöiden sijaan perheystävällisimmille työpaikoille, jatkaa Haavisto.

SuomiAreenan 170 tilaisuutta pidetään tänä kesänä kuudella päälavalla. Porin katukuvaa värittävä Kansalaistori pidentyy koko tapahtuman mittaiseksi avautuen jo maanantaina, mm. kesän pääyhteistyökumppani työ- ja elinkeinoministeriö pystyttää POP UP -työvoimatoimiston torille. SuomiAreena tiivistää myös yhteistyötään Pori Jazzin kanssa. Pori Jazzin ja SuomiAreenan yhteisellä lavalla Antinkatu 5:ssä keskustellaan päivisin ja nautitaan musiikista iltaisin. Uudella Laiv@lavalla ei nähdä lainkaan perinteisiä paneelikeskusteluja, vaan lavan ohjelma tarjoaa uutta nähtävää ja koettavaa sekä nuorille kävijöille että SuomiAreena-konkareille.

–Laiv@lavalla nähdään maanantaina koodausfestarit, tiistaina lavalle nousee tubettajia, keskiviikkona startupeja, torstaina robotiikkaa ja perjantai on sosiaalisen median päivä. Tubeconin järjestämänä päivänä lavalla on muun muassa meet & greetejä tunnettujen tubettajien kanssa. Robotiikka-päivänä puolestaan robotti vetää katsojille jumppatunteja, Haavisto kertoo.

SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, Raha-automaattiyhdistys (RAY) sekä Suomen sosiaali ja terveys ry (SOSTE). Tapahtuman kaupallisena pääyhteistyökumppanina jatkaa DNA, joka tuo keskiviikkona viihdemaailman nimekkäitä tähtiä SuomiAreenaan Mikko Kuustosen isännöimässä illassa.

SuomiAreena vahvasti esillä myös verkossa, somessa, radiossa ja televisiossa

SuomiAreenan seuraaminen onnistuu helposti myös laiturin nokasta tai kotisohvalta, sillä keskusteluja välitetään niin verkossa, radiossa kuin TV:ssä. Keskusteluja voi seurata myös tapahtuman omalta SuomiAreenaTV-kanavalta. Lisäksi keskusteluihin voi osallistua sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suomiareena, ja tapahtuman uusilla nettisivuilla voi helposti räätälöidä itselleen mieluisan SuomiAreena-lukujärjestyksen.

Kaikki SuomiAreenasta tehtävät MTV:n omat tv-lähetykset keskitetään tänä kesänä MTV-lavalle. Huomenta Suomi tehdään Porista maanantaista perjantaihin kello 7.00–9.00. SuomiAreena Special -illoissa kerrataan päivän ykköspuheenaiheet ja kiinnostavimmat vieraat kello 19.30–21.00. Lisäksi SuomiAreenalla tehdään maanantaista keskiviikkoon joka päivä erikoisohjelma, joka tulee MTV3-kanavalta Kymmenen Uutisten jälkeen. Maanantain erikoisohjelmassa haastatellaan pääministeri Juha Sipilää, tiistaina nuoria kansanedustajia ja keskiviikkona ulkopolitiikan konkareita Eero Heinäluomaa, Timo Soinia ja Matti Vanhasta.

SuomiAreenan järjestävät MTV ja Porin kaupunki 11.–15.7.2016. Viime kesänä SuomiAreenan yleisömäärä ylitti 55 000 rajapyykin.

SuomiAreenan ohjelma löytyy täältä.

Lisätietoja medialle:

Mari Haavisto
Vastaava tuottaja, SuomiAreena
MTV
Puhelinnumero: 050 3956135
Sähköposti: mari.haavisto@mtv.fi

Kristian Vainio
SuomiAreenan tuottaja, elinkeinojohtaja
Porin kaupunki
Puhelinnumero: 044 701 1018
Sähköposti: kristian.vainio@pori.fi

Toimittaja, akkreditoidu kesän 2016 SuomiAreenaan:
Akkreditoitumalla saat ajantasaista tietoa SuomiAreenan aikana. Akkreditoidu kesän 2016 SuomiAreenaan täältä.

Kuvia SuomiAreenasta (kuvia käytettäessä mukaan maininta SuomiAreenasta):
http://suomiareena.photodeck.com/