Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

SuomiAreena pyörähtää vauhdilla käyntiin ensi maanantaina

Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman, SuomiAreenan, avajaisia vietetään Porissa maanantaiaamuna 11.7.2016. SuomiAreena alkaa pääministeri Juha Sipilän haastattelulla MTV-lavalla. Tänä vuonna yhdettätoista kertaa järjestettävän tapahtuman teemoja ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.

SuomiAreena keskusteluttaa maan eturivin vaikuttajia Porissa maanantaista perjantaihin 11.7.–15.7.2016. Porissa kuullaan noin 850 eri keskustelijaa, joiden joukossa on lähes kaikki ministerit.

– SuomiAreena pyörähtää reippaasti käyntiin, kun heti maanantaiaamuna SOSTE ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko avaavat keskustelun siitä, kenellä on oikeus tehdä työtä. Samalla Mehackitin ja Rails Girlsien kesäkoodifestarit valtaavat uuden Laiv@lavan, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä.

Maanantai-iltana järjestetään SuomiAreenan historian ensimmäiset avajaisbileet, jotka ovat avoinna kaikille. Maanantaina julkistetaan myös nimekäs yllätysvieras, joka nousee lavalle keskiviikkona.

– Meillä on ensimmäistä kertaa SuomiAreenan ohjelmassa yllätysvieras. Tätä ristiriitaista ja tunnettua vierasta haastattelee Tuomas Enbuske, sanoo Haavisto.

SuomiAreenan keskustelutilaisuudet keskitetään tänä kesänä kuudelle päälavalle. Näiden lisäksi SuomiAreenassa on MTV-lava, josta lähetetään kaikki MTV:n ohjelmat sekä Laiv@lava, jossa nähdään kaikkea muuta paitsi perinteisiä paneelikeskusteluja. Lisäksi Kansalaistori pidentyy koko tapahtuman mittaiseksi avautuen jo maanantaina.

– Teemme tänä vuonna myös tiiviimpää yhteistyötä Pori Jazzin kanssa. SuomiAreenan ja Pori Jazzin yhteislavalla Antinkatu 5:ssä keskustellaan päivisin ja nautitaan musiikista iltaisin, sanoo Haavisto.

SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, Raha-automaattiyhdistys (RAY) sekä Suomen sosiaali ja terveys ry (SOSTE). Tapahtuman kaupallisena pääyhteistyökumppanina jatkaa DNA.

SuomiAreenaa helppo seurata myös kotisohvalta

SuomiAreenan seuraaminen onnistuu helposti myös kotisohvalta, sillä keskusteluja välitetään niin verkossa, radiossa kuin TV:ssä. Viritä televisio SuomiAreena-kanavalle: DNA:n kaapeliverkossa kanava 265 ja Digitan antenniverkossa kanava 28. Lisäksi keskusteluihin voi osallistua sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suomiareena.

MTV-lavalta Porin torilta lähetetään Huomenta Suomi joka aamu maanantaista perjantaihin. Iltaisin MTV-lavalta lähetettävä SuomiAreena Special kertaa päivän ykköspuheenaiheet ja kiinnostavimmat vieraat.

Lähde:http://suomiareena.fi/artikkeli/suomiareena-pyorahtaa-vauhdilla-kayntiin-ensi-viikon-maanantaina/5977468