Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Loistavin kauppakäytävä

BEPOPin kauppakäytävä on toiminut kohtaamispaikkana jo 30 vuoden ajan. Aikoinaan BEPOP ja sen kauppakäytävä edustivat uudenlaista kauppakeskusarkkitehtuuria. Tämä arkkitehtuuri on edelleen ainutlaatuista ja kerää ihmettelijöitä ympäri Suomea ja sen rajojen yli. Koko kauppakäytävän mittainen lasikatto täyttää käytävän luonnonvalolla ja näyttävät sisäänkäynnit lasiseinineen eivät jää keneltäkään huomaamatta. Kauppakäytävä toimii kävelykadun jatkeena ja sen levein kohta on suunniteltu torialueeksi, jota edelleen toripöytämyyjät hyödyntävät kauppapaikkanaan.

Kauppakäytävällä on järjestetty kaikenlaisia tapahtumia vuosien aikana ja se toimii edelleen tapahtumapaikkana erilaisille tapahtumille. Merkittävin tapahtuma on SuomiAreena, joka kerää kauppakäytävälle joka vuosi tuhansia kävijöitä sekä mielenkiintoisia ja merkittäviä henkilöitä. Kauppakäytävän oleskelualue ja sen varrella sijaitsevat ruokapaikat houkuttelevat päivittäin satoja ihmisiä. Erityisesti lounasaikaan lähialueilla työskentelevät suuntaavat kohti lounaspaikkoja.

Kauppakäytävän merkitys on muuttunut vuosien varrella ja tänä päivänä sen merkitys nousee kohtaamispaikkana perinteisen kauppapaikan sijaan. Vaikka merkitys on muuttunut, loistavin kauppakäytävä se on edelleen, erityisesti aurinkoisina päivinä.

Kauppakäytävän tärkeitä lukuja:

Korkeus: 20 metriä
Pituus: 80 metriä
BEPOPin asiantuntijoita: 11 kpl