Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

BEPOP tiedottaa

Länsi-Suomen Osuuspankin henkilökunnassa joukkoaltistuminen  koronalle

 

Kahdella Länsi-Suomen Osuuspankin työntekijällä on tänään todettu koronaviruksen aiheuttama infektio. Molempien oireet ovat alkaneet viikonloppuna. Porin kaupungin tartuntataudeista vastaavat viranomaiset ovat yhteistyössä allekirjoittaneen ja Länsi-Suomen Osuuspankin johdon kanssa kartoittaneet tartunnalle altistuneet henkilöt.  Mahdollinen altistuminen on tapahtunut BEPOP:n konttorissa perjantaina 13.11.2020 henkilökunnan tiloissa sekä viikonloppuna pidetyissä yksityisjuhlissa. Altistuneina on kaikkiaan 17 pankin henkilöstöön kuuluvaa. Heidät asetetaan tänään 10 vuorokauden karanteeniin altistumispäivästä lukien, karanteeni päättyy 23.11.2020. Porin tartuntatautiviranomaiset pyrkivät tavoittamaan kaikki henkilökohtaisesti tänään. 

Myös muut tapauksiin liittyneet lähikontaktit on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. 

Pankin asiakkaat eivät ole tapauksiin liittyen altistuneet tartunnalle, sillä tartunnan saaneet eivät tartuttavuusaikanaan ole olleet asiakaspalvelutehtävissä.  

Tartunnoilla on todennäköisesti yhteinen tartunnanlähde ja sitä selvitellään parhaillaan. Tämän vuoksi ja sen varmistamiseksi, että tartunta ei edelleen leviä pankin muihin työntekijöihin, on yrityksen kanssa sovittu, että BEPOP:n konttori ja kassapalvelut pidetään suljettuna 18 – 19.11.2020. BEPOP:iin neuvotteluajan kyseisille päiville sopineisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti puhelimitse/tekstiviestillä. Puhelin- ja verkkoneuvotteluja voi varata normaalisti. Akuuteissa pankkiasioissa voi olla yhteydessä myös puhelimitse 010 257 0611. 

Altistuneet työntekijät tutkitaan huomenna yhteistyössä Porin Terveystalon kanssa. Negatiivinen tulos ei lyhennä karanteenia. 

Karanteenin asetettujen perheenjäsenet saavat liikkua normaalisti, mutta jos karanteeniaikana ilmaantuu oireita, on hakeuduttava herkästi koronatestiin omaan terveyskeskukseen ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona altistuneen testituloksen valmistumista.  

Tiedotamme asiasta yhteistyössä lisää, kun tilanne on selvinnyt. Tulokset saadaan torstaihin mennessä. 

 

Raija Uusitalo-Seppälä 

Ylilääkäri, Infektioyksikkö, SataDiag 

Satakunnan sairaanhoitopiirin KY:n tartuntataudeista vastaava lääkäri 

raija.uusitalo-seppala@satadiag.fi 

 

Matti Kiuru 

Toimitusjohtaja 

Länsi-Suomen Osuuspankki 

044 7141400