Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

SuomiAreenalla 200 tilaisuutta ja 1000 puhujaa – lavat valtaa mm. Lasten keskustelu, valkohattuhackerit ja uudet kansanedustajat

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 15.-19.7.2019. Tänä kesänä jo 14. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Viiden päivän aikana SuomiAreenassa järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin.

Tapahtumaviikon aikana Porissa on keskustelemassa yhteiskunnan huippunimiä kuten presidentti Tarja Halonen, pääministeri Antti Rinne, Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, arkkipiispa Tapio Luoma, elokuvaohjaaja Renny Harlin, Ruotsin tunnetuin suomalainen, toimittaja Mark Levengood ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

 –SuomiAreenan teemat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot näkyvät herkullisesti myös puhujakattauksessa. Mukana on mm. Slush Shanghain toimitusjohtaja Chen Wang, tekoäly-yrittäjä Maria Ritola, Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini sekä tubetähdet Tuure Boelius ja Roni Bäck. Viihteen saralla myös artistikaarti on komea. Eri päivinä lavoilla nähdään mm. Ellinoora, Michael Monroe, Erin, Maija Vilkkumaa ja Vilma Alina, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto.

SuomiAreenan historian ensimmäinen Lasten keskustelu valtaa lavan ja tuoreet kansanedustajat nousevat lauteille

SuomiAreenan historian ensimmäinen Lasten keskustelu valtaa lavan tapahtumaviikon perjantaina. Tässä keskustelutilaisuudessa ääneen pääsevät lapset itse ja aiheina ovat muun muassa tulevaisuuden haaveet ja osaaminen. Mukana keskustelemassa on porilaisia lapsia ja tilaisuuden juontaa bloggaaja-tubettaja Aada Lätti. Keskustelun järjestävät yhteistyössä SuomiAreena ja Danske Bank.

Tämän vuoden SuomiAreenassa on myös hyvä mahdollisuus päästä kuulemaan keväällä valittuja uusia kansanedustajia ja ministereitä. Uusia päättäjiä nähdään useissa eri keskustelutilaisuuksissa ja mm. uudet kansanedustajat ja nuoret kansanedustajat nousevat viikon mittaan lavalle omissa tilaisuuksissaan.

-Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma houkuttelee tänäkin vuonna Poriin paljon poliitikkoja. Uudesta eduskunnasta kansanedustajia on mukana aikaisempien vuosien tapaan useita kymmeniä. Uuden hallituksen ministereistä jo yli puolet on kertonut tulevansa mukaan SuomiAreenaan ja uusia vahvistuksia tulee päivittäin, Haavisto kertoo.

Pääyhteistyökumppaneilla innovatiivisia tilaisuuksia – pop-up-koulu, valkohattuhakkereita ja tulevaisuusbileet

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit OAJ, Business Finland, Tieto Oyj, LähiTapiola ja DNA tuovat tapahtumaviikolle innovatiivisia tilaisuuksia.

Tiistaina 16.7. Tieto Oyj järjestää tulevaisuusbileet, jossa futuristit pitchaavat lavalla tulevaisuuden näkymiään. Bileissä kuullaan tekoälyn tekemää musiikkia ja lavalla esiintyy myös laulaja Ellinoora.

Business Finland tuo SuomiAreena-rannan lavalle tiistaina kovan kattauksen matkailuasiaa ja rakentaa Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevinta matkailumaata.

Keskiviikkona 17.7. LähiTapiolan HackDay:ssä puhutaan tietoturvasta ja nähdään, kuinka valkohattuhakkerit hakkeroivat Tesla Model X -sähköauton.  Keskiviikkona on mahdollista käydä tutustumassa nykypäivän kouluun, kun OAJ:n järjestämä Pop-up-koulu avaa ovensa Porin lyseolla. Päivän aikana voi kokeilla sähköisen ylioppilaskokeen tekoa tai seurata oppitunteja esikoulusta lukiotasoon. Koulussa on tarjolla myös kouluruokamaistiaisia. Keskiviikko huipentuu DNA:n järjestämään ilmaiskonserttiin, jossa esiintyvät tänä vuonna Maija Vilkkumaa, Michael Monroe, Roope Salminen ja Vilma Alina.

SuomiAreenan uudistunut ilme ja arvot näkyvät tapahtumassa

SuomiAreenan uudistunut visuaalinen ilme näkyy ympäri Porin keskustaa. Uusi ilme on suunniteltu kuvastamaan erityisesti SuomiAreenan arvoja, joista päätettiin yhdessä SuomiAreenan järjestäjätahojen kanssa viime syksynä. Arvot ovat: avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.

-Arvot tulevat näkymään tänä kesänä kaikissa SuomiAreenan keskusteluissa. Yleisöllä on mahdollisuus antaa hauskalla ja kesäisellä tavalla pisteitä, kuinka hyvin arvot toteutuvat kussakin tilaisuudessa. Haastan kaikki SuomiAreena-kävijät mukaan tekemään yhdessä rohkeaa ja rentoa tapahtumaa, Haavisto sanoo.

SuomiAreena läsnä kaikissa medioissa – myös MTV Uutiset Live rantautuu Poriin

MTV Uutiset Live rantautuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa SuomiAreenaan. MTV Uutiset Liveä voi seurata suorana MTV uutisten nettisivuilta. MTV Uutiset Live tuo joka päivä SuomiAreenan MTV-lavalle mielenkiintoisimmat puheenaiheet ja viikon mielenkiintoisimmat vieraat joka päivä klo 14.

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle noin 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55-9.30 ja illan suorat lähetykset ovat päivittäin SuomiAreena: Arvopuheet klo 20.00, SuomiAreena: Puheenaiheet klo 20.35. Näiden lisäksi MTV3-kanavalla nähdään Puheenjohtajatentti tiistaina 16.7. kello 21.00 ja Uudet kansanedustajat keskiviikkona 17.7. klo 21.00, Roope Salminen ja tähdet Porin illassa lauantaina 20.7. klo 20.00. SuomiAreenaTV lähettää ohjelmaa koko SuomiAreena-viikon ajan klo 6.55-22.35. SuomiAreenaTV löytyy DNA:n kaapeliverkoissa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkosta paikalta 29.

SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana mtv-palvelussa. Keskusteluihin pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #SuomiAreena.

Koko SuomiAreenan ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla. Paperinen käsiohjelma tulee jakoon heinäkuussa. SuomiAreenan mobiilisovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

 

Lisätiedot:

Mari Haavisto, SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja, puh. 050-3956135

Tiina Lehtonen, SuomiAreenan tuottaja, Porin kaupunki puh. 044-7011021

Leea Ollikainen, tapahtumatuottaja, SuomiAreena, Mediahub, puh. 040-7338857

 

Akkreditoidu kesän SuomiAreenaan

Toivomme, että kaikki SuomiAreenaan osallistuvat toimittajat akkreditoituvat etukäteen. Akkreditoitumalla saat ajantasaista tietoa SuomiAreenan aikana. Akkreditoidu täältä.  https://www.lyyti.in/Akkreditointi__SuomiAreena_2019_6450