Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Meeri Koutaniemen ja Plan Suomen Kaukana kotoa -valokuvanäyttely esillä BEPOPissa

BEPOPissa avataan 1. maaliskuuta 2016 Meeri Koutaniemen ja lastenoikeusjärjestö Plan Suomen Kaukana kotoa -valokuvanäyttely.

Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti syksyllä 2013 Nigeriin Tabareybareyn pakolaisleirille, jossa hän tapasi kuusi Malin levottomuuksia paennutta tyttöä. Valokuvanäyttely Kaukana kotoa: Tabareybareyn tytöt kertoo näistä tytöistä ja näyttää heidän arkensa monet puolet. Safarau, 20, sai lapsen toimii pakolaisleirillä nuorena aktivistina tyttöjen koulutuksen puolesta.

– Olin hyvin vaikuttunut siitä, miten avoimesti ja rohkeasti tytöt jakoivat vaikeat tarinat kanssani. Moni haaveili paluusta, perheestä, kouluttautumisesta ja rauhasta Malissa, Koutaniemi kertoo.

Tabareybareyn pakolaisleirillä elää noin 9 000 malilaista, joista 60 prosenttia on lapsia. Plan työskentelee leirillä tyttöjen ja nuorten aseman parantamiseksi.

Näyttely on osa Planin Koska olen tyttö -kampanjaa, joka parantaa tyttöjen koulutusta ja suojelua. Kampanjalla varmistetaan koulutus neljälle miljoonalle tytölle. Tähän mennessä kampanja on parantanut tyttöjen koulutusta jo 50 maassa. Koska olen tyttö -kampanjan tavoitteisiin kuuluu, että tytöt voivat käydä koulua ilman pelkoa väkivallasta tai seksuaalisesta ahdistelusta. Koulutuksen on oltava laadukasta ja tytöille on tarjottava mahdollisuus myös jatko-opintoihin. Tyttöjen on voitava kasvaa aikuisiksi ennen avioliittoa ja äitiyttä. Koulutus on yksi tehokkaimmista tavoista katkaista köyhyyden kierre.

Kaukana kotoa -näyttelyyn voi tutustua asiantuntijakeskus BEPOPissa (Yrjönkatu 22, Pori) 31. maaliskuuta saakka. Aiantuntijakeskus BEPOP on avoinna arkisin klo 8.00–19.30, la klo 8.00–16.30, sunnuntaisin suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja: Planin vapaaehtoisten Porin aluevastaava Liisa Ylituomi, liisa.ylituomi@gmail.com

Lisätietoja Planista ja Planin vapaaehtoistyöstä: Plan Suomen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Monika Salmivalli, p. 040 455 6926, monika.salmivalli@plan.fi

Plan International on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan parantaa kehitysmaiden lasten elämää ja suojelua 70 maassa. plan.fi

 

kaukana-kotoa-2