Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

”Yhteinen liikuntaharrastus parantaa työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä” – Ilkka Olli, tiimivetäjä Elinarilla

Elinarin henkilökuntahaastattelussa järjestelmätiimin vetäjä Ilkka Olli.

Haastatteluun saapuu pitkä ja urheilullinen mies. Diplomi-insinööri Ilkka Olli vetää porilaisen ohjelmistoyritys Elinarin järjestelmätiimiä kolmatta vuotta ja pitää oman kuntonsa lisäksi huolta myös työkavereidensa liikkumisesta. Mutta kerrotaan vähän myöhemmin, kuinka hän on tässä onnistunut.

Ollin koko työura Elinarilla on kestänyt jo noin 12 vuotta. Hän saapui taloon ensimmäistä kertaa harjoittelijaksi opiskellessaan Tampereen Teknillisen Yliopiston Porin yksikössä tietotekniikkaa. Osa-aikaisen työskentelyn ja diplomityön kautta tie johti vakituiseen työsuhteeseen. Ohjelmistokehittäjänä ja järjestelmäsuunnittelijana aloittanut Olli otti järjestelmätiimin vetämisen vastuulleen vuoden 2017 alusta, kun yrityksessä toteutettiin rakenneuudistus.

Esimiesasema on tuntunut Ollista omalta paikalta. Hän saa edelleen olla tiiviisti yhteyksissä suoraan asiakkaisiin eri hankkeiden myötä, mutta lisäksi hän tukee ja koordinoi tiiminsä työskentelyä, mikä on tuonut vaihtelevuutta ja uusia haasteita. ”Työpäiväni koostuvat asiakashankkeiden edistämisestä, ylläpitotehtävistä eli erilaisiin tilanteisiin reagoimisesta, sekä tuotekehityksestä ja talon sisäisistä kehityshankkeista, joten kahta samanlaistaa päivää ei juuri olekaan – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin”, Olli naurahtaa.

Juuri työn monipuolisuus Ollia työssä motivoi. Vaihtelevat päivät sopivat hänen luonteelleen, sillä hän kaipaa kehittymistä ja uuden oppimista myös yksityiselämässään. Haastavien ongelmatilanteiden ratkaiseminen tuo onnistumisen riemua. Työntekijät voivat myös melko vapaasti vaikuttaa omaan työhönsä, mikä on myös yksi työn motivaattoreista. ”Elinarilla työskentely on inspiroivaa, sillä kuljemme kehityksen kärjessä luodessamme uusia ratkaisuja ja innovaatioita asiakkaillemme”, Olli kuvailee.

Tiiminvetäjä odottaa mielenkiinnolla, mihin kaikkeen tekoäly tulevaisuudessa taipuu ja mikä Elinarin rooli tässä kaikessa tulee olemaan. ”Asia on kovassa nosteessa ja toki toivon oman tekoälytuotteemme Elinar AI:n saavan tuulta purjeisiin, mutta trendejä on vaikea ennustaa”, Olli pohtii. Miehellä on kuitenkin vahva luotto siihen, että tekoäly tulee kasvattamaan rooliansa tulevaisuudessa ja että sen käyttämisestä tulee yritysten toiminnassa jopa uusi normi. Yrityksen tulevaisuudesta kysyttäessä hän näkee Elinarin vakaana ja kestävänä toimijana vielä kymmenenkin vuoden päästä – ja siihen toki löytyykin vahva perusta yrityksen 25-vuotisesta historiasta.

Mutta palataan nyt siihen liikuntaan. ”Staattinen näyttöpäätetyöskentely vaatii vastapainokseen paljon liikuntaa”, Olli taustoittaa, ”se on tosi tärkeä osa kokonaisvaltaista työhyvinvointia.” Porin Tennishallilta on varattu sulkapallon vakiovuoro, jonka käyttöä Olli koordinoi. Kentällä työkaverit hikoilevat vapaa-ajallaan kerran viikossa yli tiimirajojen kuulumisiaan vaihtaen. Laji valikoitui sen helppouden ja matalan aloittamiskynnyksen vuoksi, jotta mahdollisimman moni saadaan mukaan.

Jo viitenä vuonna Elinarin tiimi on osallistunut myös Raumalta Poriin kulkevaan Karhuviestiin, Olli yhtenä juoksijoista. Viime vuonna mietittiin, miten useampi yrityksen 30 työntekijästä pääsisi mukaan varsinaiseen liikuntaosuuteen huoltojoukoissa toimimisen sijaan, ja tuolloin löydettiin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen järjestämä Kesäyön marssi. ”Kävimme koeponnistamassa tapahtuman toimitusjohtaja Mikko Hörkön kanssa”, Olli kertoo. Tapahtuman rentous ja monipuolisuus vakuuttivat, ja niinpä tänä keväänä Elinarilta lähdetään suurella joukolla Yyterin kesäyöhön marssimaan. Ollilla on tavoitteena reippailla 25 kilometrin matka Porin merenrantamaisemissa.