Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Vastuullisuus merkittävänä osana kiinteistömuotoilua

Porin yliopistokeskuksen vastuullisen liiketoiminnan kurssin kansainvälinen opiskelijaryhmä vieraili kiinteistö- ja businessmuotoiluyritys Rock My Busineksen vieraana. Ryhmää isännöi Rock My Busineksen kiinteistömuotoilija ja toimitusjohtaja Janne Rauhala. Janne on Porin yliopistokeskuksen kasvatti (KTM, 2008) ja valittu vuonna 2013 vuoden alumniksi. Alumnin roolina on muun muassa kertoa opiskelijoille omasta urapolustaan sekä liiketoiminnan näkemyksistään. Janne lähestyi vastuullisen liiketoiminnan kurssin opiskelijoita kertomalla, kuinka vastuullisuus näkyy Rock My Busineksen kiinteistömuotoilukohteen Asiantuntijakeskus BEPOPin toiminnassa.

Taloudellinen vastuullisuus muodostuu Asiantuntijakeskus BEPOPin taitona harjoittaa kannattavaa toimintaa ollen kilpailukykyinen yritys-, työ- ja tapahtumatilojen tarjoaja. BEPOPissa tarjolla olevien toimitilojen vuokra-aste on 95%:n nykytilanteessa lähellä 100%:n tavoitetilaa. Tilanne on varsin hyvä verrattuna useimpiin muihin keskuksiin. Vakaat vuokrasuhteet mahdollistavat osaltaan kiinteistön kehittämisen sekä siihen tarvittavat investoinnit.

Rock My Busineksen vuonna 2016 toteuttama profiilimuutos kauppakeskuksesta asiantuntijakeskuksesta oli strategisesti BEPOPin kannalta merkittävä liike. BEPOPissa nähtiin tulevaisuuden toimintaympäristön muutos. Kauppakeskuskilpailussa kiinteistö ei olisi menestynyt – asiantuntijakeskuksena siitä tuli Satakunnassa välittömästi merkittävin laatuaan ja se huomioitiin valtakunnallisestikin. Profiilimuutos oli ja on ollut ensisijaisesti strategiatyötä. Tällä työllä on pyritty siihen, että BEPOPin olemassa olevilla yrityksillä on ympärillään kiinteistö, joka mahdollistaa niiden menestyksen tänään ja tulevaisuudessa.

BEPOPilla on toimintansa tukena, vuokralaisten lisäksi, kymmeniä kumppaneita, jotka pitävät kiinteistön elinvoimaisena. BEPOPilla voidaan täten sanoa olevan taloudellinen merkitys omistajansa ja vuokralaistensa lisäksi myös kumppaneille sekä vuokralaisten asiakkaille ja muille sidosryhmille. Lisäksi Porin kaupunki on merkittävä huomioon otettava toimija, joka omassa kaupunkisuunnittelussaan huomioi BEPOPin tärkeän roolin tulevaisuudessakin asiantuntijuuden keskustelunavaajana ja suunnannäyttäjänä.

Sosiaalisen vastuullisuuden tärkeä työkalu on sidosryhmävuoropuhelu. Kiinteistön eri sidosryhmien kanssa käydään aktiivista ja säännöllistä keskustelua nykytilasta sekä toiveista, jotta BEPOP kykenee mahdollistamaan ympäristön, jossa liiketoiminta sekä ihmiset voivat kasvaa ja kehittyä. Sidosryhmille tarjotaan myös avoimesti sellaista kiinteistöä koskevaa tietoa, joka osaltaan voi vaikuttaa yksittäisten toimijoiden liiketoimintapäätöksiin.

BEPOP keskuksena panostaa yhteisöllisyyteen ja hyödyntää sekä kannustaa BEPOPin yrityksiä hyödyntämään kiinteistön sisällä ja sen vaikutuspiirissä olevien sidosryhmien asiantuntemusta. Uusien vuokralaisten valinnoilla pyritään myös rakentamaan entistä kattavampi asiantuntijakeskus – keskus, jonka toimijat saavat toisistaan synergiaa.

BEPOP etsii aktiivisesti myös uusia teknologioita, toimintamalleja sekä ratkaisuja siihen, kuinka eri toimijoiden toimintaa, intressejä sekä näkökulmia voidaan paremmin sovittaa yhteen.

Ympäristövastuullisuus ilmenee Asiantuntijakeskus BEPOPissa monin eri tavoin. Viherseinät kauppakäytävällä tuovat luonnon keskelle keskusta, lisäävät sekä työ- että asiointiviihtyvyyttä ja aikaansaavat osaltaan terveellisemmän sisäilman. Keskuksen katolle asennetut aurinkopaneelit tuottavat noin 10% koko kiinteistön sähkön tarpeesta. Huomionarvoista on niiden esimerkillinen arvo ja merkitys ohjattaessa muita kiinteistöjä vastaavanlaiseen ympäristötekoon.

Sähköautojen latauspistokkeista on nautittu BEPOPin parkkihallissa jo muutaman vuoden ajan. BEPOPin kaksi latauspistoketta kahden ilmaisen pysäköintitunnin kera kannustavat sähköautoilijoita saapumaan BEPOPiin.

Vihreä autoilun lisäksi BEPOP kannustaa polkupyöräilyyn tarjoten turvallisen pyöräparkin sekä sähköpyöräilyyn mahdollistaen kaikille bepoplaisille HansCruiser-sähköpyörän käytön asiakaskäynteihin sekä muuhun asiointiin.

Jätteiden kierrätykseen kiinteistössä on kannustettu jo vuosien ajan. Yrityksillä on saatavilla lajitteluohjeet. Eri materiaaleille pahveista ja biojätteistä paristoihin sekä elektroniikkaan, on tarjolla asianmukaiset keräyspisteet. Myös toimistokalusteita kierrätetään ja niille keksitään aktiivisesti uusia käyttötarkoituksia niin kiinteistön sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kysy lisää kiinteistömuotoilusta: Janne Rauhala, 050 573 8776, janne@rockmybusiness.fi