Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

RMB Rock My Business Oy sai alkunsa syksyllä 2011 Riia ja Janne Rauhalan unelmasta perustaa oma yritys

RMB Rock My Business Oy sai alkunsa syksyllä 2011 Riia ja Janne Rauhalan unelmasta perustaa oma yritys.

Ennen Rock My Busineksen tarinan alkua Riia Rauhala toimi sisustussuunnittelualan yrityksessä Porin toimistoa vetäen, ja oli ollut muutaman kauden MTV3:n Pientä pintaremonttia -tv-ohjelman suunnittelijana. Ohjelma tarjosi näkyvyyttä ja Riian tunnettuus kasvoi. Heräsi ajatus niiden hyödyntämisestä muutoin kuin työntekijän ominaisuudessa. Riia perusti oman toiminimen ja alkoi rakentaa Sisustussuunnittelu Riia Rauhala -brändiä. Nimi muuttui myöhemmin Sisustusarkkitehti Riia Rauhalaksi. Janne Rauhala oli puolestaan vastannut kuuden vuoden ajan elintarvikealan yrityksen markkinoinnista sekä kotimaan ja Euroopan myynnistä. Kesällä 2011 hänen odotettiin lentävän Stuttgartiin allekirjoittamaan sopimus kansainvälisen meijerialan yrityksen kanssa ja aloittavan maajohtajana Suomessa ja Baltiassa. Janne halusi kuitenkin luoda jotain omaa ja kirjoittaa oman tarinansa.

Riia jätti suunnittelutoimiston vetovastuun, mutta jatkoi Pientä pintaremonttia -ohjelman seuraavalle kaudelle. Janne irtisanoi itsensä ja jätti allekirjoittamatta sopimuksen saksalaisyrityksen kanssa. Aviopari päätti yhdistää taitonsa ja aloittaa yhteisen yritystoiminnan. Haastavan tilanteesta teki se, että toiminta aloitettiin täysin tyhjältä pöydältä. Lisäksi kainalossa hymyilivät tyttäret, joista toinen oli kaksivuotias ja toinen juuri syntynyt. Syntyi Rock My Business, jonka nimessä yhdistyy sekä oma että asiakkaan halu muutokseen. Toiminimi Riia Rauhala liitettiin emoyrityksen oheen aputoiminimeksi.

Alkuvuosina Rock My Business tarjosi liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämistä sekä yritysten, julkisten tilojen sekä yksityiskohteiden tila- ja sisustussuunnittelua. Useissa projekteissa Janne loi asiakkaalle brändin ja Riia toteutti brändin mukaiset tilat. Kysyntä kasvoi. Asiakaskunta ja projektit laajenivat monimuotoisiksi – kaikille ja kaikelle sanottiin kyllä. Laajenevan toiminnan myötä yritys palkkasi rohkeasti uusia tekijöitä. Yritys tarjosi myös ennakkoluulottomasti kasvualustan harjoittelijoille ja vastavalmistuneille. Enimmillään tiimissä oli yhdeksän henkilöä erilaisissa työsuhteissa. Tämä toi mukanaan haasteita. Kasvatus ja koulutus söi energiaa varsinaiselta tekemiseltä. Lisäksi yrittäjäkaksikon oma jaksaminen alkoi kärsimään. Tässä vaiheessa löytyi onneksi ymmärrys painaa jarrua ja lyödä piste kyseiselle toimintamallille. Riia ja Janne tekivät omalle yritykselleen samoin, kuin he olivat tehneet kymmenille yrityksille vuosien aikana. Oma business muotoiltiin uudelleen.

Nykyään Rock My Business toimii jälleen Riian ja Jannen voimin. He hyödyntävät tarvittaessa laajaa kumppaniverkostoaan, joka täydentää yrittäjien asiantuntemusta. Rock My Business koostuu kolmesta brändistä: Businessmuotoilusta, Kiinteistömuotoilusta sekä Sisustusarkkitehti Riia Rauhalasta. Janne toimii liikkeenjohdon konsulttina sekä luo kiinteistökonsepteja tuottamattomille yrityskiinteistöille (maa-alueet, rakennusryppäät ja rakennukset). Riia tarjoaa sisustusarkkitehtipalveluita yrityksiin, julkisiin tiloihin, koteihin sekä loma-asuntoihin. Lisäksi Riia toimii AJK-sisustussuunnittelukoulutuksen vastuukouluttajana.

Rock My Business rakentaa ja vaalii pitkäjänteisiä kumppanuuksia. Tämä tuo toimintaan vakautta ja yritys pystyy antamaan parhaan mahdollisen palvelun kullekin asiakkaalleen. Toimintamallin muutos on tuonut yrittäjäpariskunnan ja yrityksen tekemiseen sekä olemukseen rauhallisuutta ja tasapainoa. Lisäksi asioiden ollessa omissa käsissä, toiminta on tehokasta.

Leipä ei ole tullut helpolla ja useita vastoinkäymisiä on koettu. Silti yrittäjäpariskunta kokee kuluneen reilun kymmenen vuoden yrittäjäuran mahtavana seikkailuna ja aikana, jona on voinut toteuttaa omia visioitaan. He ovat nauttineet yrittäjän vapaudesta, mutta myös asetelmasta, jossa mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Yrittäjäpariskunta toivoo olevansa esimerkki siitä, että rohkeus elää omannäköistä työelämää sekä vahva yrittäjähenkisyys voivat johtaa menestykseen ja tekevät elämästä täyden. Riia ja Janne ovat osoittaneet, että vaikka yrittäminen voi olla haastavaa, se voi olla myös erittäin palkitsevaa. Tärkeintä on, että täyttää päivänsä asioilla, joita rakastaa.

Tutustu Rock My Businekseen täältä.

Tutustu Sisustusarkkitehti Riia Rauhalaan täältä.