Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Porilainen Plugit

Plugit Finland on avannut uuden konttorin Poriin. Tilat alun perinkin porilaislähtöiselle latausratkaisutoimittajalle löytyivät Asiantuntijakeskus BEPOPista.

”Asiantuntijakeskus on juuri oikea ympäristö lataamisen asiantuntijoille. On mukava kasvattaa läsnäoloa yrityksen synnyinsijoilla vaikka pääkonttorimme sijaitseekin nykyään Pirkanmaalla. Tavoitteena on tietysti Porista käsin sähköistää Satakunta muun Suomen ohella”, toimitusjohtaja Tommi Saarela naurahtaa.

Vahva usko tulevaisuuteen ja teknologiaan

Kun Plugit perustettiin Porissa vuonna 2012, yritystoiminta keskittyi sähköurakointiin, tarkemmin sanottuna muiden latausoperaattoreiden laitteiston huoltoon ja ylläpitoon. Vuoteen 2015 mennessä toiminta laajeni latauslaitemyyntiin kuluttajille. Alan edelläkävijänä Plugit teki myös konsultointia autoliikkeille ja kävi muun muassa kartoittamassa kiinteistöjä, joihin oli ladattavan auton kaupan yhteydessä myyty latauslaite.

Osaamisen ja ymmärryksen kasvaessa katseet käännettiin latauslaitteita kauemmas ja Plugit päätti ryhtyä kehittämään latauslaitteisiin kytkeytyvää teknologiaa. Oman taustajärjestelmän rakentaminen alkoi pohdinnalla siitä, mitä asiakas latausjärjestelmältä haluaa. Kehitystyötä ohjasi myös kiinnostus kerättävää dataa ja mahdollisimman hyvää etähallintaa kohtaan. Plugit kehitti ratkaisuja markkinaan, jota ei varsinaisesti vielä ollut olemassa, sillä vuoden 2016 lopussa Suomessa oli vain noin 3200 ladattavaa autoa.

Porilaisuuden peruspiirteet yrityskulttuurin ytimessä

Pori on periksiantamaton, itsepäinen, mutta aina uudelleen luovasta hulluudesta ja vastakohdista voimaa ammentava kaupunki. Sen ytimessä on sitkeä yrittäminen ja oma tapa tehdä – alalla kuin alalla.

Näin Poria kuvaillaan kaupungin omilla verkkosivuilla. Kuvauksen perusteella ei liene sattumaa että Plugit sai alkunsa juuri Porissa. Sähköautojen latausratkaisuihin erikoistuvan yrityksen perustaminen aikana, jolloin Suomessa oli muutama tuhat sähköautoa, oli monen mielestä sulaa hulluutta. Plugitin porilaiset perustajajäsenet uskalsivat kuitenkin nähdä asian toisin.

Porilaisuuden erityispiirteet ovat säilyneet Plugitin yrityskulttuurissa vaikka yritys on kasvanut viime vuodet vauhdilla ja toimipisteitä löytyy Porin lisäksi Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja pääkonttori sijaitsee Pirkkalassa. Plugitilla hankalia asioita ei haudota omissa poteroissa vaan kehitysehdotukset tuodaan rohkeasti pöydälle. Tämä toimintatapa on mahdollistanut monien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen nykyiselle tasolleen.

Monenlaisia lataajia, yksi Plugit

Porilaisia on kuvattu joissain yhteyksissä oudon uniikeiksi. Sama pätee myös Plugitiin, joka sähköistää Suomea kaikissa latausratkaisujen käyttäjäryhmissä. Yksikään muu yritys Suomessa ei voi sanoa lataavansa henkilöautojen lisäksi sähköisiä ajoneuvoja aina moottorikelkoista kuorma-autoihin.

Puhumme oikeanlaisesta latauksesta, sillä yli kymmenen vuoden kokemuksen perusteella löydämme juuri sen oikean, parhaan mahdollisen ratkaisun jokaiseen kohteeseen.

Lähin referenssi löytyy BEPOPin parkkihallista, mihin Plugit toteutti sähköautojen latausjärjestelmän tammikuussa 2024 ja vastaa jatkossa järjestelmän toiminnasta operaattorin roolissa.