Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

“Minua motivoi toisten auttaminen ja vastuun kantaminen” – Taija Weckström, Team Leader Elinarilla

Henkilökuntahaastattelu Taija Weckströmistä, Elinarin sovellustiimin vetäjästä

Porilainen Taija Weckström pitää Elinarille tuloaan melko tyypillisenä tarinana yrityksen työntekijöiden parissa. Satakunnan Ammattikorkeakoulussa (SAMK) tietojenkäsittelyn tradenomiksi opiskellut Weckström haki nimittäin Elinarille ensin puolen vuoden harjoitteluun, jatkoi sen jälkeen töitä osa-aikaisena opiskelun ohessa ja teki myös opinnäytetyönsä yritykseen. ”Ja sille tielle jäin, kuten moni muukin meistä”, ohjelmistokehittäjänä työuransa aloittanut tiiminvetäjä naurahtaa.

Teknologia-alasta nuori nainen kiinnostui jo parikymppisenä, kun hän asui Helsingissä ja kävi iltalukion tietotekniikan kurssia. ”Siellä ATK-ajokorttia suorittaessani tajusin, että haluan tehdä töitä tietokoneiden parissa. Niinpä hain SAMK:iin ja pääsin sisään. Samalla tuli palattua juurilleni Satakuntaan”, hän kertoo.

Vastuullista ja ihmisläheistä työtä

Weckström on ehtinyt tehdä töitä Elinarilla monessa eri asemassa jo 18 vuoden ajan. Senior Software Designerina hän oli hyvän aikaa, kunnes yrityksen organisaatiouudistus vuonna 2017 mahdollisti koordinaattorin paikan Solutions -tiimissä. Vuotta myöhemmin aukeni tiiminvetäjän paikka, ja Taijasta tuli tiimiläisten esimies.

Esimiesvastuussa Weckström huolehtii oman työnsä OCR-sovellusten kehittämisen lisäksi tiimiläistensä resurssoinnista ja osaamisen kehittämisestä, raportoinnista sekä muista juoksevista asioista. Hän pitää nykyisestä asemastaan erityisesti sen ihmisläheisyyden vuoksi. ”Minua motivoi sekä toisten auttaminen että vastuun kantaminen”, Weckström kuvailee. Hän on ollut tyytyväinen myös työnantajan tarjoamaan koulutukseen, joka on tukenut uudessa roolissa työskentelyä. ”Olimme hiljattain kollegoiden kanssa kaksipäiväisessä tiiminvetäjien tehovalmennuksessa, missä opimme muun muassa ihmistuntemusta ja kiireen hallintaa.”

Sitoutuneet ja kunnianhimoiset Elinarilaiset

Työyhteisönä Elinar on erilaisista asiantuntijoista koostuva kiinteä porukka, joka tulee hyvin toimeen keskenään. ”Täällä on rento ilmapiiri, jossa huumori kukkii”, Weckström listaa työpaikkansa parhaita puolia ja lisää: ”Juuri mahtavat työkaverit ovat kantava voima ja suuri syy sille, miksi viihdyn meillä niin hyvin.” Elinarin työntekijöiden työsuhteiden pituus onkin keskimäärin 7 vuotta, mikä puhuu puolestaan hyvästä työilmapiiristä ja etenemismahdollisuuksista yrityksen sisällä.

Eikä Elinarin tarvitse hävetä myöskään ulkoisissa vertailuissa. ”Yrityksen laaja-alainen tekninen osaaminen on saanut kiitosta IBM:ltä saakka. Meitä pidetään kovana osaajana ulkomaita myöten”, Weckström kertoo. Yhtenä syynä tunnustuksiin hän pitää Elinarin joustavuutta, sillä yritys on osannut ottaa aina tarvittaessa uusia teknologioita käyttöönsä, eikä ole jämähtänyt vain tiettyihin tuotteisiin. Sama joustavuus, jolla Elinar reagoi markkinoiden muutoksiin, on Weckströmin mukaan yksi yrityksen selvistä kilpailueduista.

Urheilua istumatyön vastapainoksi

Ihmisläheinen tiiminvetäjä pitää erittäin tärkeänä, että työnantaja kannustaa työntekijöitä aktiivisuuteen vapaa-ajallaan. Elinarilla on otettu käyttöön liikunta- ja kulttuurisetelit. ”Niitä voi jokainen käyttää haluamallaan tavalla urheilemiseen tai kulttuuriin. Kyllä liikkuminen on tärkeää meille istumatyöläisille työkyvyn ylläpitämiseksi”, hän painottaa. Tosin Weckströmillä on käytössään sähköpöytä, joka mahdollistaa työn tekemisen myös seisten – ja mikäs sen parempi tapa pysyä virkeänä päivän ajan. Vapaa-ajallaan aktiivinen nainen harrastaa cross trainingia ja lenkkeilyä Pohjois-Porin luonnonläheisissä maisemissa.