Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Luonnolliset hiustenhoitotuotteet – mistä on kyse?

Luonnonkosmetiikka alkaa täyttämään kylpyhuoneita niin ihonhoidon kuin hiustenhoidonkin osalta. Luonnollisten hiustenhoitotuotteiden määrä kauppojen ja kampaamoiden hyllyillä lisääntyy koko ajan ja kuluttajilla on yhä enemmän valinnanvaraa eri tuotteiden välillä. Monet tekevät valintoja vähentääkseen sekä omaa että ympäristön kemikaalikuormaa.

Luonnollisten hiustenhoitotuotteiden raaka-aineet ovat pääasiassa peräisin luonnosta. Näissä tuotteissa ei käytetä esimerkiksi synteettisiä hajusteita, väriaineita, silikoneja tai parabeeneja. Luonnonmukaisia raaka-aineita sisältäviä tuotteita on paljon ja joskus saattaa olla haastavaa erottaa oikeasti luonnonkosmetiikkaa olevat tuotteet. Luonnonmukaisten raaka-aineiden määrä tuotteissa saattaa kuitenkin vaihdella todella paljon ja luonnollisuudella markkinoidaan lukuisia tuotteita.

Erilaiset sertifikaatit auttavat kuluttajia löytämään luonnonkosmetiikkaa olevat tuotteet. Luonnonkosmetiikkaa valmistavat yritykset voivat hakea sertifikaatteja takaamaan tuotteiden luonnollisuuden. Yksi tunnetuimmista sertifikaateista on Ecocertin myöntämä sertifikaatti, joka näkyy myös usein tuotteiden pakkauksissa. Ecocertin sertifikaatti takaa, että tuote sisältää vähintään 95% luonnollisia raaka-aineita. Sertifikaatit takaavat myös pakkauksen ympäristöystävällisyyden. Pakkauksen tulee olla kierrätettävä tai biohajoava.

Parturi-Kampaamo Johannan valikoimaan on nyt saapunut Four Reasons Nature -tuotesarja, jonka hiustenhoitotuotteille on myönnetty Ecocertin sertifikaatti. Tuotesarjaan kuuluu kosteuttavia, väriä suojaavia, tuuheuttavia sekä hiusta korjaavia hoitotuotteita. Parturi-Kampaamo Johannasta saat ammattilaisen apua oikeiden tuotteiden löytämiseen sekä apua luonnonkosmetiikkaan liittyvissä kysymyksissä.