Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Laatuun ja työssä viihtymiseen panostaminen takaa menestyksen

Henkilökuntahaastattelu Elinarin laatupäällikkö Jari Korpelasta

 

Jari Korpela aloitti työt Elinarilla ohjelmistosuunnittelijana noin seitsemän vuotta sitten. Tampereen Teknillisessä Yliopistossa, Porin Yliopistokeskuksella tuotantotaloutta ja tietotekniikkaa opiskellut mies tuli taloon alun perin kesätöihin. Kesän jälkeen, opiskeluiden jatkuessa, hän jäi Elinarille osa-aikaiseksi ohjelmistosuunnittelijaksi ja siirtyi myöhemmin täysin kokoaikaiseksi. Nykyään Korpela toimii yrityksen laatupäällikkönä.

 

Korpelaa motivoi työssään eniten kehittäminen. Ei olekaan ihme, että juuri hän on päätynyt laatupäälliköksi. IT-ala sopii idearikkaalle miehelle erittäin hyvin: ”Tällä alalla taivaskaan ei ole rajana, ja vain muutos on pysyvää”, hän naurahtaa. Korpelan työnkuva ohjelmistojen kehittämisestä ja ylläpidosta on laajentunut myös prosessien ja laatukäytäntöjen kehittämiseen. Laatuun liittyviin tehtäviin on resursoitu noin puolet hänen työajastaan. Perustyönkin lomassa Korpela kiinnittää huomiota kehittämiskohteisiin, joita hän kirjaa muistiin ja edistää niitä myöhemmin.

 

Joustava työnantaja ja asiakaspalvelija

 

Elinarin työyhteisö poikkeaa Korpelan mukaan valtavirrasta positiivisella tavalla. Monen yrityksen tavoittelema avoin keskusteluilmapiiri ja matala kynnys johtajan puheille pääsystä on täällä luonnollista. Lisäksi Elinarin joustavuus työajoissa ja -tavoissa saa Korpelalta kiitosta: ”Kahden pienen lapsen yksinhuoltajaisänä arvostan sitä nykyisin aivan erityisesti, että työnantaja joustaa, kun tarvitsen sitä”.

 

Joustavuutta arvostavat myös yrityksen asiakkaat. Laatupäällikkö tietää, että yksi Elinarin menestyksen salaisuuksista on ketterä asiakaspalvelu. ”Asiakkaamme pääsevät keskustelemaan suoraan asiantuntijan kanssa”, Korpela selittää, ”kun iso osa asiantuntijoistamme työskentelee asiakasrajapinnassa, pystytään asiakkaiden tarpeisiin reagoimaan nopeasti.” Vaikka Elinar pärjää hyvin asiakastyytyväisyyskyselyissä, ei laatupäällikkö halua tyytyä nykyiseen tasoon. ”Aina on varaa parantaa”, hän hymyilee.

 

Ei kollegoita, vaan työkavereita

 

Korpela pitää Elinarilla työskentelystä erityisesti työn mielenkiintoisen luonteen vuoksi – tylsää päivää ei hänen mukaansa ole. ”Koskaan ei ole myöskään tarvinnut jäädä yksin asioiden kanssa, vaan voin luottaa saavani apua huippuasiantuntijoilta, eli työkavereilta”, Korpela kiittelee. Työkaverit ovat hänen mukaansa sananmukaisesti kavereita, eivät vain kollegoita.

 

Korpela myöntää, ettei ennen juuri urheillut, mutta Elinar sai aikaan muutoksen: nykyään hän harrastaa työkavereiden kanssa monenlaista liikuntaa vapaa-ajalla. ”On ollut biljardia, sulkapalloa ja yksittäisiä tempauksia, kuten Karhuviesti tai maratonin mittainen Kesäyön marssi”, hän luettelee. Korpela olisi myöskään tuskin koskaan aloittanut taekwondoa, ellei työnantaja Ari Juntunen olisi kannustanut häntä lajin pariin. Hiljattain Korpela sai jo 1. dan mustan vyön taekwondosta. ”Kuinkahan monessa firmassa työsuhde-etuihin sisältyy sparraaminen työnantajan kanssa”, Korpela nauraa.

 

Kesäkekkereistä työhyvinvointia

 

Oma roolinsa työporukan yhteen hitsautumisella on myös vuosittaisella tyky-päivällä, tuttavallisemmin Kesäkekkereillä. Korpela oli juuri aloittanut työt Elinarilla, kun hän osallistui ensimmäisiin kesäkekkereihinsä. ”Frisbeegolfia pelatessa tunnelma oli jo rento, mutta kun saavuimme mökille ja esiin kaivettiin ilmatäytteiset sumopainipuvut, minulle alkoi valjeta, että tämä taitaakin olla aika hauska työyhteisö”, Korpela nauraa. Hän näkee yhdessä vietetyn vapaa-ajan merkityksen erityisesti siinä, että sen kautta työkavereita oppii tuntemaan henkilökohtaisemmalla tasolla. Se taas puolestaan parantaa kommunikointia työpaikalla.

 

Kesäkekkerit eivät kuitenkaan sisällä pelkkää hauskanpitoa – vaikka sitäkin riittää. Elinarilaiset osallistuivat tämän vuoden kesäkekkereillä yhteiseen arvokeskusteluun, jonka tavoitteena oli lisätä entisestään vuorovaikutusta ja ymmärrystä työntekijöiden ja työnantajan välillä. Korpela kuuluu Elinarin työhyvinvoinnista vastaavaan työryhmään, jonka aloitteesta arvokeskustelukin lähti. Tänä vuonna ryhmä on myös valmistellut varhaisen välittämisen mallin ja päivittänyt Elinarin yhteiset pelisäännöt.