Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Kehosi voi hyvin, kun käytät oikeita rintaliivejä

Rintaliivien hankinta saattaa tuntua helpolta ja vaivattomalta asialta, mutta sitä se ei monelle naiselle ole. Useat naiset tekevät kiireisinä ja tuskastuneina virheellisiä hankintoja marketin hyllyltä, vaikka vaate tuntuu epäsopivalta. Marketeissa on usein vain murto-osa rintaliivimalleista. Useat ostajat eivät myöskään ole kaavoituksen asiantuntijoita eli heillä ei ole tarvittavaa tietämystä eri liivimalleista ja eri muotoisista kupeista, jotka soveltuisivat parhaalla tavalla juuri heidän vartaloilleen.

Useimmat naiset tietävät, että rintaliiviliikkeitä on olemassa, mutta niihin voi olla kynnys mennä. Deva Lingerien Ida Aaltonen kertoo, että kiireen ja vanhojen tottumusten lisäksi epävarmuus omasta kehosta on usein suuri syy siihen, että rintaliiviliikkeeseen ei tulla. Lisäksi naiset panostavat vaatteisiin, jotka näkyvät muille, mutta eivät panosta vaatteisiin, jotka ovat itseä lähinnä, ja joilla on merkittäviä terveysvaikutuksia omaan kehoon.

Idan mukaan väärällä liivimallilla voidaan aiheuttaa hiertymiä sekä rikkoa ihoa. Ida muistaa myös tapauksen, jossa rintalasta ja kylkiluut tulehtuivat, koska henkilö käytti väärää liivimallia aiheuttaen haitallista painetta kehoonsa. Kun käytetään liian isoa liivien ympärysmittaa, niin paino kohdistuu hartioihin ja tämä aiheuttaa päänsärkyä, migreeniä sekä verenkierto-ongelmia. Väärät liivit voivat aiheuttaa myös ryhtiongelmia sekä henkistä pahoinvointia, masennusta ja parisuhdeongelmiakin. Rintaliivit ja alusvaatteet yleisesti lisäävät itsevarmuutta ja hyvää oloa. Kun nainen on ylpeä vartalostaan, niin hän on ylpeä itsestään, Ida tietää.

Ida Aaltonen toivoo, että rintaliivien hankinnassa luotettaisiin ammattilaiseen. Ida kertoo hänellä olevan alan koulutus sekä vankka tietämys rintaliiveistä. Mahdollista kehohäpeää tunteville Ida muistuttaa, että hänen ja asiakkaan välillä on vaitiolovelvollisuus – Deva Lingerieen on täten turvallinen tulla. Idan luona käy paljon asiakkaita erilaisten rintaoperaatioiden jälkeen. Heille on tarjolla muun muassa proteesiliivejä sekä -uima-asuja. Kun asiakas löytää oikean henkilön täyttämään tarpeensa ja tuntee olonsa turvalliseksi, niin luottamus syntyy ja se kantaa tulevaisuuteen.

Tutustu asiantuntijaan täältä.

Teksti ja kuvat: Janne Rauhala