Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Ihonhoito mukautuu vuodenaikoihin – talven kuiva iho

Ihonhoito kiinnostaa ihmisiä ja silloin, kun on kiinnostunut, sitoutuu enemmän myös ihonhoitoon kotona. Ihonhoidon pitäisi mukautua vuodenaikoihin ja erityisesti talvella iho kuivuu enemmän, jolloin tuotteet tulisi valita sen mukaan.

Talvella ihon kuivuutta voivat lisätä väärät puhdistustuotteet. Kuivalle iholle ei saisi käyttää puhdistusgeelejä tai vaahtoavia tuotteita. Sen sijaan puhdistusmaito tai micellar-vesi sopivat hyvin kuivan ihon puhdistukseen.

Puhdistuksen lisäksi hyvät kosteusvoiteet pitävät kuivuuden poissa. Nykyään on paljon 24h-voiteita, joita voi käyttää aamuin illoin. Lisähoitoa saa seerumeilla, joiden käyttöä suositellaan yöksi. Yöllä iho on vastaanottavaisempi ja ravitsevat aineet imeytyvät paremmin. Päivällä taas pääpaino on ihon suojauksessa. Voiteetkin tulisi valita vuodenaikojen mukaan ihon tarpeisiin sopiviksi. Voiteita on myös hyvä vaihdella silloin tällöin, jotta iho ei totu samaan voiteeseen.

Toisin kuin usein ajatellaan, kevyt meikki tekee iholle hyvää sen suojaavan ominaisuuden takia. Siksi kevyen meikin käyttäminen päivällä on myös suositus. Meikki suojaa ympäristöltä kuten saasteilta ja auringon säteiltä päivän aikana. Meikin käytön takia puhdistus on erittäin tärkeää, jotta kaikki meikkiin kiinnittynyt lika ja saasteet saadaan puhdistettua.

Kotihoidon lisäksi kosmetologilla käydään usein keväisin ja syksyisin. Kosmetologille tullaan, kun kotona ei enää pärjätä. Tällä hetkellä nopeat tulokset menevät hoidoissa rentouttavuuden edelle. Nopeiden tulosten haluaminen liittyy siihen, että arki on usein kiireistä ja näkyviä tuloksia halutaan heti. Nopeita tuloksia saadaan aikaan esimerkiksi mikroneulauksella, Hyaluron Penillä sekä happokuorinnalla.

Jos ei tiedä, mitä ihosi tarvitsee, kannattaa mennä kosmetologille. Kosmetologi katsoo hoidon aikana parhaat ihonhoidon rutiinit juuri sinulle. Hoidon aikana löydetään yksilöllisesti jokaiselle iholle sopivat tuotteet.

Tutustu Kauneusakatemian hoitoihin!