Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Filippiiniläinen työvoima kasvattaa rooliaan suomalaisissa yrityksissä – Innolink Staff

Vuonna 2022 aloitimme projektin tuoda filippiiniläisiä ammattiosaajia Suomeen töihin työvoimapula-aloille, kuten teknologiateollisuuteen. Tämä pilottiprosessi oli erittäin onnistunut ja kaikki pilottiin mukaan lähteneet yritykset ovat tilanneet lisää työvoimaa Filippiineiltä meidän kauttamme. Filippiineillä toiminnastamme vastaa suomalainen yhteyshenkilömme, joka omaa pitkän kokemuksen maan kulttuurista, toimintatavoista ja rekrytoinnista ulkomaille. Suomessa Filippiinien rekrytointia operoi osaava kansainvälisen työvoiman tiimi, joka huolehtii työntekijöiden viranomaisdokumenteista, asettautumispalveluista ja helposta kotoutumisesta Suomeen. Rekrytointivaiheessa panostamme erityisesti työvoiman osaamisen varmentamiseen sekä työntekijöiden sitoutumiseen pitkäaikaisiin työsuhteisiin.

Haastatteluprosessin aikana työntekijöiden osaaminen testataan jo lähtömaassa. Prosessi on pitkä, mutta sillä varmistetaan, että yritykset saavat tarvitsemaansa ammattitaitoista työvoimaa. Prosessi toimii yrityksen näkökulmasta avaimet käteen- periaatteella. Me hoidamme kaiken, mukaan lukien työntekijöiden lennot, asumisen, työluvat ja muut Suomeen kotiutumiseen liittyvät toiminnot.

Lähtökohtaisesti työntekijät tulevat Suomeen useiksi vuosiksi ja tämä on yrityksille ratkaisu esimerkiksi työntekijöiden suuren vaihtuvuuden ongelmaan. Lisäksi positiivinen elämänasenne, joka on tyypillistä filippiiniläisille, heijastuu heidän työskentelyynsä ja vaikuttaa positiivisesti koko työympäristöön. He tuovat mukanaan energisyyttä ja innostusta, joka tarttuu helposti myös muihin yrityksen työntekijöihin.

Uskomme, että filippiiniläinen ammattitaitoinen työvoima tulee tulevaisuudessa kasvattamaan rooliaan entisestään yrityksissä.

Innolink Staff