Siirry sisältöön

Osoite

Yrjönkatu 22
28100 Pori

BEPOP Info

Paikalla arkisin 9-17
Vartija/aulapalvelu
044 412 2205

Asiantuntijakeskus avoinna

arkisin7.20 - 19.30
lauantaina8.00 - 15.30

Elinarin Kaisa kehittää työkseen Datacap-sovellusta – ”Parasta on, kun näkee lopputuloksen toimivan konkreettisesti.”

Kaisa Rauta kuuli Elinarista ensimmäistä kertaa opiskellessaan Tampereen teknillisessä yliopistossa tietojohtamista ensimmäistä vuotta. Hänen isänsä vinkkasi, että porilainen ohjelmistoyritys Elinar toimii juuri sillä alalla, mitä tytär opiskelee. Kiinnostus heräsi heti, ja lopulta sitkeys palkittiin. ”Hain Elinarille pariin otteeseen, ennen kuin onnisti. Pääsin ensin Elinarille kesätöihin ja sen jälkeen aloin kirjoittaa diplomityötäni yritykselle”, Rauta kertoo. Nyt hän on työskennellyt Elinarilla ohjelmistokehittäjänä ja asiakaspalvelijana jo neljä vuotta.

Elinarista nuorella naisella on vain positiivista sanottavaa. Hän kehuu työyhteisöään avoimeksi, ja kertoo yrityksessä ihmisten pääsevän helposti mukaan erilaisiin työtehtäviin. ”Kun tulin töihin Elinarille, olin yrityksen nuorin, ja minut otettiin hyvin vastaan”, Rauta mainitsee.

Asiakasrajapinnassa toimiva Rauta auttaa asiakkaita virhetilanteiden ratkaisussa. Toinen merkittävä osa hänen työtään liittyy tällä hetkellä Datacap-sovelluksen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. ”Minua motivoi, kun näen saaneeni toimivan lopputuloksen aikaiseksi”, Rauta kertoo. Hän nauttii työssään oppimistaan uusista asioista, joiden avulla voi haastaa myös itseään: ”Parasta on, kun näkee valmiin työnsä tuloksen toimivan konkreettisesti!

Kysyttäessä, millaisena Rauta näkee yrityksen kymmenen vuoden päästä, hän toivoo yrityksen olevan entistä kansainvälisempi selkeällä tuoteportfoliolla. Hän ottaa ensimmäisen esimerkin omasta työstään: ”Uskon Datacapin säilyvän myös tulevaisuudessa, ja näen sen kehittyvän entistä tehokkaammaksi ja varmemmaksi, sillä kuvanmuotoisen tekstien hallitsemiseen liittyvät tarpeet eivät ole häviämässä.” Laajempi näkemys Elinarin tulevaisuudesta liittyy tekoälyyn. ”Elinar AI tulee olemaan yrityksen lippulaivatuote, ja sitä tullaan hyödyntämään monissa muissakin tuotteissa ja palveluissa”, Rauta uskoo.